BAHAN A:
- 1/2 cawan minyak jagung
- 3/4 cawan gula kastor (azyy kurangkan 1 1/2 sudu gula)
- 1/2 sudu kecil garam
BAHAN-BAHAN LAIN
- 3 biji telur
- 1 1/2 cawan tepung naik sendiri (diayak)
- 4 biji pisang (dilenyek)
- 4 sudu makan susu pekat manis
Hiasan
Choc chip
Badam keping
Cara membuat:
- Panaskan Oven
- Satukan bahan A dan pukul sampai sebati
- Masukkan telur satu per satu dan pukul dengan kelajuan maksima
- Kemudian masukkan pisang dan pukul sebati
- Masukkan tepung dan kacau sebati
- Masukkan susu pekat dan pukul sehingga sebati
- Kemudian masukkan dalam papercup dan tabur dengan chip coklat dan badam keping
- Bakar dengan suhu 160'c selama 15-20 minit atau sehingga masak
0 comments:
Catat Ulasan