20 Februari 2012

MUFFIN PISANG

BAHAN A:

  • 1/2 cawan minyak jagung
  • 3/4 cawan gula kastor (azyy kurangkan 1 1/2 sudu gula)
  • 1/2  sudu kecil garam


BAHAN-BAHAN LAIN
  • 3 biji telur
  • 1 1/2 cawan tepung naik sendiri (diayak)
  • 4 biji pisang (dilenyek)
  • 4 sudu makan susu pekat manis
Hiasan 
Choc chip
Badam keping


Cara membuat:
  1. Panaskan Oven
  2. Satukan bahan A dan pukul sampai sebati
  3. Masukkan telur satu per satu dan pukul dengan kelajuan maksima
  4. Kemudian masukkan pisang dan pukul sebati
  5. Masukkan tepung dan kacau sebati
  6. Masukkan susu pekat dan pukul sehingga sebati
  7. Kemudian masukkan dalam papercup dan tabur dengan chip coklat dan badam keping
  8. Bakar dengan suhu 160'c selama 15-20 minit atau sehingga masak

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...