Roll sosej ni memang cukup senang, kalau siapa2 datang or nak pergi berkelah, resepi ni aku nak la aku akan buat. Tapi jangan la pulak masa roll sosej ni panas or suam-suam dah letak dalam bekas tertutup coz nati kulit roll sosej ni jadi tak ranggup.
Bahan.
- Roti
- Sosej
- Telur + sedikit garam (dipukul)
- Serbuk roti
Cara buatnya:
Sosej digoreng sebentar
Roti digelek sehingga nipis
Ambil sosej dan kemudian gulung,
diakhir gukungan tersebut kemaskan dengan menggunakan garpu
Roti yang siap digulung, dicelup dalam telur yang dipukul
Kemudian masukkan dalam serbuk roti dan biarkan serbuk roti serbuk roti serbuk menutupi permukaan roti yang digulung
Kemudian gorengkan dalam minyak yang panas dan goreng sehingga kekuningan.
Potong 2 roll sosj dan kemudian hidangkan bersama sos.
0 comments:
Catat Ulasan