Keow Teow ni aku masak mengikut cara keow teow yang makan aku kat siam... tak perlu guna garam coz nati keow teow ni akan dimakan dengan kicap sotong+cabai potong... memang mudah sahaja...
Bahan-bahan
1/2 paket Keow Teow
3/4 sudu Sos Tiram
2 sudu Kicap Masin
Fish cake (potong nipis2)
udang
Daun sup @ daun bawang
Bawang merah
Bawang putih
tauge
Cara buat:
- Tumiskan bawang putih dan bawang merah
- Kemudian masukkan udang,dan pastikan udang hampir masak.
- Masukkan fish cake.
- Selepas tu buh Keow teow, Kicap, sos tiram dan kacau bagi sekata
- Akhir sekali buah daun sup dan tauge.
- Hidangkan keow teow tersebut bersama denngan kicap sotong yang ditambah dengan cabai potong.
0 comments:
Catat Ulasan