04 Ogos 2011

Keow Teow Goreng

Keow Teow ni aku masak mengikut cara keow teow yang makan aku kat siam... tak perlu guna garam coz nati keow teow ni akan dimakan dengan kicap sotong+cabai potong... memang mudah sahaja...

Bahan-bahan
1/2 paket Keow Teow
3/4 sudu Sos Tiram
2 sudu Kicap Masin
Fish cake (potong nipis2)
udang
Daun sup @ daun bawang
Bawang merah
Bawang putih
tauge

Cara buat:

  1. Tumiskan bawang putih dan bawang merah
  2. Kemudian masukkan udang,dan pastikan udang hampir masak.
  3. Masukkan fish cake.
  4. Selepas tu buh Keow teow, Kicap, sos tiram dan kacau bagi sekata
  5. Akhir sekali buah daun sup dan tauge.
  6. Hidangkan keow teow tersebut bersama denngan kicap sotong yang ditambah dengan cabai potong.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...