24 Oktober 2016

Uwais masuk wad

Minggu ni uwais tidak berapa sihat. Uwais selsema, batuk, badan sedikit panas dan bernafas laju. Semasa hari sabtu, aku perasan dia kurang aktif dan suka merengek. Dan hari itu aku dan famili ke USM penang untuk ambil jubah konvoskyen pada 27.10.2016.

Selepas tu aku ke quenbay mall untuk bawa kakak berjalan2. Selepas tu aku pulang dan sambut birthday paksu. Hari sabtu tersebut adalah birtday adik lelaki aku. Selepas itu aku bawa uwais ke bahagian kecemasan. So aki nk ringkas je pengalaman ni
》sabtu malam p kecemasan n dr bagi pam hidung n balk umah
》ahad magrib p kecemasan n pam hidung 3 kali, p x-ray, masuk wad
》Isnin pam hidup setiap 4 jam, sedup kahak 2 kali belah pagi dan doktor pasang wayar kat hidung untuk bantuan penafasan, titik ubat dalam hidung setiap 8 jam sekali.
》selasa, start 3.30 pagi hidung uwais tersumbat, 6.30 pgi aku maklum pada doktor, lepas itu nurse sedut kahak. Pam still berjalan setiap 4 jam, titik ubat dlm hidung setiap 8 jam. Mlm ni nurse ckp pernafasan uwais dah ok. Harap2 esok makin ok. 1
》rabu, alatan bantuan oksigen dh dibuang, Ubat yang pam dimulut dah lanjutkan jam setiap 6 jam. Hari doktor dah bagi uwais balik. Ummi nk p konvo kat usm esok. Ummi harap uwais cepat sembuh.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...