04 Mei 2010

Bermula.... 03.50.2010, Jom kita cabar diri sendiri

Sejak Mendirikan Rumah tangga ni, Berat badan aku makin bertambah, Risau betul takut-takut berat badan bertambah beriringan dengan masalah kesihatan. AKu berdoa pada Illahi agar semua itu tidak akan menjadi kenyataan, dan dengan ini aku mencabar diri menurunkan berat badan..Dengan ni aku berharap kalian dapat berkongsi pengalaman dan cara untuk aku dapat menurunka berat badan ini dengan berjaya..

15/05/2010

  1. 10.00 pagi - bihun goreng + ayam goreng
  2. 1.00 ptg - moi + ayam goreng
  3. 6.30 ptg - biskut dan air teh

14/05/2010
  1. 9.00 pagi - keow teow goreng + hati lembu masak kicap
  2. 12.45 tgh - bihun sup
  3. 4.00 ptg - bihun goreng
13/05/2010
  1. 9.00 pg - bihun+daging msk kicap
  2. 3.00 ptg - keow teow sup
  3. 11.00 mlm - susu

12/05/2010
  1. 9.00pagi - bihun goreng
  2. 2.30ptg - keropok goreng
  3. 9.00 mlm - 2ketul ayam goreng

11/05/10
  1. 9.00 pagi - Keow teow goreng
  2. 12.45 -Keow teow ladna
  3. 6.00 ptg - kuih
  4. 10.00-karipap segera dan air sirap

10/05/10
  1. Pagi - Soto (member bawa jamu semua orang)
  2. 6.00 - nasi (mak mentua bawa dari kampung)
09/05/2010
  1. 8.00pg - makan biskut dan air suam
  2. 2.00 ptg - makan nasi 4 sudu
  3. 9.00 mlm- pergi kenduri kesyukuran


08/05/2010
  1. 5.00 pagi - makan 4 sudu nasi (suami aku lapar, ingat nak teman dia makan dengan aku2 rasa nak makan so aku ambik la juga nasi tu)
  2. 6.00 ptg - keropo udang
  3. 10.00malam - satu ketul ayam dan air blackcurrent
Senaman : aku menyangkul rumput depan rumah

07/05/2010
  1. 10.00 pagi - 3 biji kuih dan air teh air (order oren bancuh tapi yang sampai teh ais)
  2. 12.45 - keowteow sup
  3. 8.00mlm - aku makan laksa rumah mokna
06/05/2010
aktiviti aku hari ini amat padat, pukul 10.15 malam baru leh tul2 duk kat rumah, penat sangat. tu pun tak boleh terus rehat, dalam kul 2.00 pagi baru leh tido
  1. pagi - epal dan susu
  2. 1.00 ptg - keow teow sup
  3. 4.00 ptg - keropok lekor (minum petang kat pejabat)
  4. 8.00 malam - piza 9 (makcik aku buat sendiri so kena try la, ni first time dia buat memang sedap)
05/05/2010

  1. Pagi - aku makan beti dan epal
  2. 10.30 - pergi kat pejabat, member bagi nasi lemak gulai udang, siap bagi dua bungkus g (1 aku makan, satu aku bawa balik untuk HB) ,tapi kat sini nasi lemak kat sini still leh beli dengan harga rm 0.50, so kiorang mesti leh agak kuantiti nasi tersebut, boleh dianggarkan satu sendup je
  3. tengahari - makan sup ayam dan teh ais
  4. petang  - Bubur kacang 4 suap ( pergi ambik anak kat pengasuh, jiran pengasuh buat bubur, nak jaga hari orang aku makan jgk la, tapi yang tukang menghabiskan makanan aku mangsa aku adalah HB.. Nasib baik HB memang cuku suka bubur kacang.
  5. Malam - buah mangga dan susu 

senaman : Oleh kerana makan pelbagai jenis makanan aku ambik keputusan nak menyangkul rumput, memang perpeluh. Habis basah habis baju, tu pun aku ambik mas setengah jam je






Hari ini aku nak share berat badan aku, Nati aku nak banding bila aku dah tulis entri ni dalam masa sebulan, berat aku adalah 68.6kg



04/05/2010
  1. Pagi - Susu + madu dan 2 keping biskut
  2. Tengahari - Sup ayam + kentang
  3. 7.00 malam - Sup ayam dan buah betik
  4. 10.30 malam - Air bandung Cincau 

Senaman : skipping 100 x




03/05/2010


  1. Pagi- minum air teh dan 3 keping biskut
  2. 12.45 tghari - minum cendol pulut dan 4 sudu bihun sup
  3. 3.00 ptg - member pejabat bawa keropok so aku makan 2, 3 keping
  4. 6.00 ptg - 1/2 mangkuk keow toew kuah
  5. 12.00 mlm - susu dan 2 keping biskut..
Aku akan cuba post entri ni setiap hari tentang makanan ni setiap hari





5 comments:

..bellanurnabilla.. berkata...

tahniah dh jd isteri :) nk tegur~ title tu betul ke tarikh 03/50 /2010 tu?? setakat ni xde lagi bulan 50 >.<

Ummi Fitrah berkata...

he he , thank bella coz tegur tarikh. nak tekan 05 tertekan 50..

Wan Haffiz berkata...

waaa..bagus2...keep up doing !

Ummi Fitrah berkata...

terima kasih haffiz coz bagi sokongan

noor afzan berkata...

wah...
good luck untuk hari2 mendatang pula..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...