23 Disember 2009

Petua untuk memastikan tauhu tidak melekat dikuali



he he he....
Bila teringat suami aku, mesti aku akan gelak kat dia, coz aku selalu cakap yang 'dia kurang nikmat hidup ini'...
Banyak benda yang dia tak makan, tapi dia tak pernah menghalang aku untuk membeli makanan tu...
Tapi kita sebagai isteri kena pandai la.... Salah satu makanan yang suami aku tak makan ialah tauhu..
Oleh itu kalau masak keow teau, bihun, or mee, aku akan motong kecil-kecil masukkan dalam masakkan itu.... Selalunya sebelum itu aku goreng dulu tauhu tu agar tauhu tersebut tidak hancur bila dimasukkan dalam mee (bihun, keow teau). Oleh kerana tauhu itu lembut, semasa mengoreng tauhu tersebut aku masukkan sedikit garam agar tauhu tersebut tidak melekat dikuali...



2 comments:

Zura berkata...

cm tue erk...garam tue nk kena gaulkan sekali ngan tauhu ke atau just masukkan dlm kuali tue

Ummi Fitrah berkata...

bubuh je garam tu dalam kuali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...