23 Ogos 2012

MASAK ASAM IKAN TALANG

Resepi ini cukup mudah dan ia memang pembuka selera... sesuai juga untuk orang yang tgh berpantang.. TAPI AWAS, jangan makan banyak ketika pantang... he he he.

Bahan-bahan.

  • Ikan talang potong kecil
  • 1 ulas Bawang putih
  • 2 ulas Bawang merah
  • 1 ulas bawang besar
  • 3 biji cili kecil
  • Air asam jawa
  • sedikit belacan.
  • Sedikit minyak

Cara buat:
  1. Gorengkan ikan Talang digoreng dan biarkan ketepi
  2. Tumiskan bawang putih dan bawang merah dan kemudian masukkan ikan
  3. Kemudian masukkan belacan, air asam dan biarkan mendidih
  4. Kemudian masukkan cili kecil dan bawang besar
  5. Dan biarkan bawang besar layu dan hidangkan bersama nasi panas.

SELAMAT MENCUBA

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...